пʼятницю, 24 квітня 2020 р.

П25(93-94) Особливості завивки пофарбованого волосся

Особливості завивки пофарбованого волосся

Приймаючи рішення про хімічну завивку фарбованого волосся, необхідно врахувати тип барвника та стан волосся.
Важливе значення мають тест на розрив волосся в сухому вигляді та реакція волосся на змочування вибраним препаратом.
Якщо волосся пофарбоване барвниками, які містять солі металів, або застосовувався відновлювач кольору, завивка протипоказана доти, доки ці речовини не будуть видалені з волосся.
Не можна виконувати завивку і фарбувати одночасно. Рекомен-дується спочатку зробити завивку, а за тиждень фарбувати волосся.
Завивка на волоссі, фарбованому барвниками 1-2-ої груп, потребує особливої виваженості, точного дотримання інструкції з використання вибраного препарату певної концентрації.
При багаторазовому фарбуванні чи освітленні волосся від хімічної завивки потрібно відмовитись.
Оскільки волосся після фарбування втрачає еластичність, його слід особливо обережно накручувати на коклюшки. Волосся не повинно бути накручене занадто туго, щоб не розірватися в процесі завивки. Фарбоване та блондоване волосся має більш пористу струк-туру, ніж нефарбоване, тому час дії препарату на них має бути менший. Необхідно виконувати декілька контрольних перевірок завитка на різних ділянках голови впродовж процесу завивки. Додаткове тепло та утеплювальний ковпак бажано не застосовувати.
Фарбування волосся барвниками 3-ої групи практично не впливає на вибір препарату для хімічної завивки, технологічну послідовність і результат її виконання. У процесі хімічної завивки барвник змивається.

Завивка на волоссі, пофарбованому барвниками 4-ої групи, виконується аналогічно традиційній, але необхідно враховувати, що колір волосся, пофарбованого рослинними барвниками, здебільшого змінюється, а завиток може бути слабший, ніж на нефарбованому волоссі.
Законспектуйте тему в зошиті.Зробіть аналіз власного волосся щодо виконання хімічної завивки і висновок напишіть в зошиті.

Немає коментарів:

Дописати коментар