четвер, 23 квітня 2020 р.

П25(116) Тонування волосся хімічними барвниками

Тонування волосся хімічними барвниками

Вершиною майстерності у фарбуванні волосся справедливо вважається тонування та колорування. Сьогодні завдяки вдосконаленню звичних процесів однотонного фарбування, технологій мелірування та блондування досягаються чисті природні кольори, волоссю надаються природні відтінки, живий блиск. Застосування двох і більше кольорів, їх різних відтінків характеризує сучасний колірний дизайн у перукарській справі, зумовлює безмежність стильових рішень і варіантів зачісок.  Колірний «бум» на початку нового тисячоліття з поєднанням контрастних І сумісних, яскравих І «глухих», теплих І холодних кольорів, вишуканості та ексцентричності у фарбуванні своїм виникненням завдячує саме бурхливому розвитку й упровадженню нових технологій тонування та колорування волосся.
Під тонуванням розуміють процес фарбування волосся в різні тони одного кольору та зі зміною тональності в межах однієї глибини кольору.
Для тонування підбирають різні відтінки барвника одного кольору. Кольорова відтінкова гама може бути різноманітною.
Тонування може бути первинним і повторним процесом. Повторне тонування можна розцінити як зміну тональності кольору волосся порівняно з кольором попереднього фарбування.
Тонування можна здійснити на всій масі волосся, на окремих зонах або для отримання різної тональності волосся вздовж одного пасма.
Якщо тонування пасма волосся виконують із поступовим переходом від темного тону біля коренів до світлого тону на кіпцях, таку операцію називають розтягуванням кольору.
Побудова формули кольору. Під час консультації з клієнтом та обстеження стану волосся з'ясовують складові (глибину і тон) натурального й наявного косметичного кольорів. Спираючись на теорію кольорів, їх співвідношення, взаємонейтралізацію, належність до теплих і холодних кольорів, а також природу впливу пігментів меланіну на колір волосся, визначають, які кольори формують очікуваний (новий) косметичний колір, який коректор у вигляді мікстону потрібен для отримання кінцевого результату.
Підібрати необхідні за кольором (номером) барвники допомагають фарб-карти фірм-виробників. Окрім індексації кольорів барвників, фірми в пакеті інформації пропонують відомості про можливість кожного барвника освітлювати (і в яких межах) той чи інший за глибиною колір, що важливо враховувати при колоруванні.
Бажаного результату в тонуванні та колоруванні перукареві допомагають досягти:
·    1) знання з теорії кольорів;
·  2) відомості про вплив різних типів пігменту меланіну та їх співвідношень на природний (натуральний) колір волосся людини;
·    3) знання матуючих і посилюючих властивостей мікстонів -- коректорів кольору;
·    4) правильне визначення натурального та косметичного кольору волосся клієнта перед наданням послуг;
·    5) детальна консультація з клієнтом, з'ясування побажань, стану здоров'я, відомостей про попередні фарбування тощо;
·  6) уміння аналізувати отриману інформацію для правильного вибору барвників, досягнення очікуваного результату, тобто створення формули нового косметичного кольору;
·    7) практичні навички та досвід з виконання фарбування;
·    8) якісні апробовані барвники;
·    9) пристосування - фольга, моделювальна плівка, термопапір.
Законспектуйте тему.
Дайте відповідь на питання:
1) Що є вершиною майстерності у фарбуванні волосся?
2) Що  мають на увазі коли говорять про тонування волосся хімічними фарбниками?
3) Як підібрати кольори для фарбування?
         4) Які пристосування потрібні для тонування волосся хімічними барвниками?
         5) Що враховувати  для побудови формули кольору?
         6) Що допоможе досягти бажаного ефекту при виконанні колорування або тонування волосся?
         7) Розгадай кросворд.

Немає коментарів:

Дописати коментар