четвер, 9 квітня 2020 р.

П25 (101) Мелірування. Мелірування за допомогою фольги

Мелірування. Мелірування за допомогою фольги
Кожна сучасна жінка, яка хоче виглядати модно і стильно, але не вирішується поки кардинально поміняти колір волосся, може спробувати зробити мелірування волосся. Ця процедура збереже колір колишнім, але внесе нові відтінки, додасть волоссю додатковий видимий об''єм, а окремі пасма будуть красиво переливатися в променях сонячного кольору.

Мелірування - це часткове освітленяння волосся.Воно виконується за допомогою барвника 1-ї групи і окисника 6%, 9% і 12%, залежно від стану волосся. Залежно від довжини волосся і задуманого ефекту освітлення окремих пасом можна досягти різними техніками:

- за допомогою фольги;- за допомогою спеціальної шапочки;
- на гребінці;
- за допомогою стайпера;
- методом "вуалі";
- волосся, укладеного хвилями,
- за допомогою затискачів та ін..

 Існує три основних фактори, які потрібно обов'язково враховувати перед меліруванням волосся:
·         Початковий колір волосся.
·         Колір майбутніх пасом.
·         Технологію фарбування пасом.
Мелірування з фольгоюЩе одним класичним, але від цього не менш актуальним, способом є мелірування волосся за допомогою фольги. Для початку потрібно підготувати фольгу, розрізавши її на однакові квадрати приблизно 10х15 мм і освітлюючу фарбу. Потім починаючи з проділу, відокремлюється пасмо шириною до 5 мм і на неї наноситься фарба. Відстань між пасмами повинно бути близько 1 см. Після нанесення освітлювача на всю довжину пасма, її загортають у фольгу. Коли всі пасма уздовж проділу будуть загорнуті у фольгу, можна опускатися нижче і проробляти такі ж дії з рештою волоссям. Після закінчення необхідного часу, всю фольгу акуратно знімають і ретельно змивають фарбу з застосуванням шампуню.
Після мелірування волосся зазвичай відбувається процедура тонування. Вона проводиться для того, щоб волосся виглядало більш природно, і кольори пасом не дуже контрастували з основним кольором волосся. В основному при тонуванні використовуються пастельні неяскраві тони, вони можуть відрізнятися за кольором, але схожих відтінків.
Перегляньте відео
Дайте відповіідь на запитання:      1. Що таке мелірування?
      2. Чи популярне мелірування в наші дні?     3. Якого ефекту можна досягти за допомогою мелірування пасом?     4. За допомогою яких матеріалів робити мелірування?     5. Які є техніки часткового освітлення волосся?     6. Що траба враховувати перед меліруванням?     7. Складіть технологічну карту виконання мелірування за допомогою фольги.

Для складання технологічної карти використовуйте наступні картинки:
можна виконати в елекронному варіанті.



Немає коментарів:

Дописати коментар