пʼятницю, 3 квітня 2020 р.

П25 (96) Догляд за волоссям після хімічної завивки

Догляд за волоссям після хімічної завивки

Щоб кератин волосся зміцнився, повинно пройти не менше 48 годин. Тому бажано протягом цього часу волосся не сушити і не укладати феном, також не накручувати на бігуді. Для догляду за волоссям з хімічної завивки  існують свої правила:

Мити голову потрібно тільки спеціальними шампунями, також використовувати спеціальні бальзами для волосся після хімічної завивки.
Якщо волосся дуже пересушене, слід провести інтенсивне лікування, яке відновить структуру волосся: можна використовувати лікувальні засоби, маски для ослабленого волосся. Курс лікування не менше 10 сеансів.
Після кожного 3-4 миття голови бажано застосовувати лікувальні препарати, а для довгого волосся необхідний препарат для кінчиків волосся, тому що воно стане сухе після завивки.
Щоб хімічна завивка збереглася як можна довше, не можна відтягувати волосся в мокрому стані, викручувати його рушником. Розчісувати його можна тільки  гребінцем з рідкими зубцями, тут же надаючи волоссю форму руками. Не варто лягати спати з мокрою головою.
Необхідно берегти волосся від впливу прямих сонячних променів, солоної і холодної води, а влітку захищати його спеціальними препаратами з ультрафіолетовим захистом.
Укладання виконується більш щадним способом. Важливо не пересушувати волосся і не травмувати його начісуванням. Для укладання слід використовувати живильну піну  або бальзам.
І ось після всіх цих маніпуляцій нарешті можете насолодитися результатом. Зусилля перукаря не пропадуть дарма: з хімічної завивки  полегшується ранкова укладання, адже волосся стали більш податливими і м'якими, краще тримають форму і дають можливість пробувати багато самих різних варіантів зачісок
Тему занотувати в робочий зошит та вивчити.

Немає коментарів:

Дописати коментар