вівторок, 17 березня 2020 р.

ТП211 (7м) Величина форми та її частин. Маса форми та її частин.

Величина форми та її частин. 
Ця особливість підкреслює, що величина зачіски з обличчям ілюзорно збільшується або зменшу­ється. Наприклад, при маленькій зачісці обличчя буде виглядати більшим, а при великій воно візуально зменшується. При цьому не слід забувати про співвідношення величини зачіски з фігурою. Дрібні деталі у великій формі підкреслюють її величину, а великі, навпаки, візуально зменшують.
Маса форми та її частин.
Зі зміною форми за величиною змінюється і її маса, тобто зрима вагова кількість форми.

«Важка» та «легка» форми викликають різні емоційні оцінки. Чим монолітніше побудована зачіска, тим масивніше вона виглядає. Ста­тична форма виглядає важче, ніж така ж за формою, але характерна рухом волосся.
Максимальної маси набувають форми, наближені за своїм вигля­дом до форми куба, циліндра, кулі. На зміну маси форми впливає характер прикрас.

Колір і фактура.

Ці елементи суттєво впливають на зовнішній вигляд форми зачіски. Якщо в моделях статичних форм виправда­не використання чистого кольору — білого, чорного, червоного, то в рухливих формах ці кольори не настільки ефективні.
Колір впливає на відчуття легкості (світлі кольори) та важкості (темні кольори). Світлі тони наближують і збільшують. Темні ж діють навпаки. На темному фоні всі інші кольори світліють і навпа­ки. Використання оптичних ілюзій відкриває великі можливості перед майстром.
Колір тісно пов'язаний з фактурою волосся, тобто з характером його будови (товщина, блиск, еластичність). Поняття «фактура» включає в себе і характер поверхні зачіски. Від фактури волосся залежить створення конструктивних і декоративних ліній: напру­жена буде лінія чи в'яла, круглий завиток чи слабкий, триматиметь­ся форма чи ні.
Законспектуйте тему.

Немає коментарів:

Дописати коментар