вівторок, 17 березня 2020 р.

П25 (83) Різновиди розчинів для хімічної завивки

 Різновиди розчинів для хімічної завивки
Хімічна завивка - це перукарська послуга з довготривалого завиття волосся із застосуванням хімічних препаратів. Сучасні технології, постійне вдосконалення рецептів хімічних препаратів перетворили завивку в найпродуктивніший спосіб впливу на об'єм і тип волосся.
Принцип дії та основні стадії процесу завивки залишаються незмінними - хімзавивка впливає на структуру волосся, «перебудовує» його для набуття нової форми.
Хімічний розчин для виконання завивки діє на кератин, послаблює цистинові зв'язки між клітинами, внаслідок чого волосся піддається деформації. Новоутворена форма волосся задається конструкцією коклюшок і закріплюється за допомогою фіксатора, який поновлює цистинові зв'язки.
Майже всі препарати для хімічної завивки створюються на основі біоорганічних сполук. Такі сполуки дають змогу вплинути на структуру волосся.
Важливою характеристикою хімічних препаратів для перукарських робіт є показник концентрації іонів водню рН. Лужний розчин викликає пом'якшення і набухання волосся, кислий - скорочення і затвердіння. Лужні препарати для виконання хімзавивки застосовуються для здорового волосся всіх типів. Вони швидко проникають у волосся, забезпечують стійку завивку.
Кислотно збалансовані препарати, рН яких нижчий від лужних, менш шкідливі для волосся. Дія кислотно збалансованого перманенту значно м'якша. Така суміш потрапляє у волосся повільніше, ніж лужна, процес завивки триває довше. Завиток виходить менш пружний, а сама завивка не така стійка. Кислотно збалансовані препарати застосовують при слабкому, крихкому від природи, фарбованому волоссі.
Незалежно від основи - лужної, кислотно збалансованої або нейтральної, кожна фірма, яка випускає препарати для хімічної завивки, пропонує, як правило, декілька видів препаратів:
- для жорсткого волосся, яке важко піддається хімічній обробці;
- для нормального волосся;
- для пористого волосся, яке підлягало дії окисних засобів;
- для блондованого та меліруваного волосся.
Сьогодні широко рекламується і впроваджується в роботу перукарів біозавивка - нова технологія завивки, заснована на застосуванні інноваційних препаратів, які містять біологічні компоненти (наприклад, білок цистеїн), м'яко діють на волосся та шкіру.
У процесі роботи необхідно точно дотримуватись інструкції з використання обраного препарату. Відмінності у дії можуть бути не тільки у препаратів різних фірм, а й у кожному наступному поколінні препаратів однієї фірми.
Професіонал має знати і розуміти процеси, за виконання яких він бере на себе відповідальність. Обираючи новий препарат, обов'язково звертайте увагу на його склад. Недостовірна інформація або її відсутність можуть завдати шкоди здоров'ю клієнта і вашій репутації.
Домашнє завдання: прочитайте та законспектуйте наданий матеріал.

Немає коментарів:

Дописати коментар