вівторок, 17 березня 2020 р.

П25 (84) Використання сучасних засобів для хімічної завивки волосся.

Використання  сучасних засобів для хімічної завивки волосся. 

         Майже всі препарати для хімічної завивки створюють на основі біоорганічних сполук. Такі сполуки дають змогу вплинути на структуру волосся.
          Важливою характеристикою хімічних препаратів для перукарських робіт є показник концентрації іонів водню РН. Ви вже вивчали на попередніх уроках що лужний розчин викликає пом’якшення і набухання волосся, а кислотний – скорочення і затвердження. Лужні препарати використовують для хімічної завивки здорового волосся всіх типів. Вони швидко проникають у волосся, забезпечують стійку завивку.
 Кислотно-збалансовані препарати, РН яких нижчий за лужний, менш шкідливий для волосся,  дія  такого препарату значно м’якша, він потрапляє в волосся повільніше ніж лужний, процес завивки триває довше. Завиток виходить менш пружний, а сама завивка не така стійка. Кислотно-збалансовані препарати застосовують при слабкому, крихкому від природи, фарбованому волоссі.
М’який лужний перманент – щадящий розчин перманенту на амінокислотах не завдає волоссю ніякої шкоди, порівняно зі звичайним лужним. При обробці волосся таким складом воно отримує додатково протеїновий курс лікування, завдяки якому покращується структура пошкодженого волосся, а завивка стає довго тривалішою. Препарат майже не має запаху, не завдає шкірі і дихальним органам ніякої шкоди, але ризик появи алергії при його використанні більш високий, ніж при використанні звичайного лужного розчину.
Піноподібний перманент – це найбільш безпечний препарат для завивки волосся. Дія його настільки м’яка, що в результаті волосся набуває об’єму практично без завитків.
Желеподібний засіб на відміну від звичайних рідких добре видавлюється з тюбика і наноситься пензликом. Він зручний для окремих ділянок волосся голови. Також застосовується для завивки відрослих коренів та в чоловічих залах. В цьому випадку використовують не коклюшки, а гребінець. На волосся наносять гель-перманент і надають гребінцем необхідну форму.
Дайте відповідь на питання:
1. На основі яких сполук створюють препарати для хімічної завивки?
2. Що є важливою характеристикою препаратів для хімічної завивки?
3. Якими властивостями характеризується лужний препарат?
4. Для якого волосся застосовують лужний препарат?
5. Як діє на волосся кислотно-збалансований препарат?
6. Для якого волосся він призначений? 
7. Що представляє собою м’який лужний перманент?
8.Як він діє на шкіру та волосся?
9.Які його переваги і недоліки?
10. Що представляє собою піноподібний перманент? 
11.Яка завивка виходить при використанні цього препарату?
12.
В якому випадку використовують желеподібний перманент?
13. Чи застосовують при його використанні коклюшки? 
Відповіді запишіть в зошиті.

Немає коментарів:

Дописати коментар