четвер, 26 березня 2020 р.

ТП 211(21м) Типи зачісок за порами року

Типи людей за порами року

Привабливий образ можна змоделювати не тільки за допомогою форми та об'єму. Правильно дібрані колір і відтінок також підкреслять привабливість людини та виправлять недоліки. Природні кольори шкіри, очей і волосся належать до однієї кольорової шкали і зафарбовуються од­ними і тими ж пігментами. Тому не завжди кольори, що подобаються жінці, збігаються з тими, які найбільше їй пасують.
Однією з ідей добору кольорів до обличчя є теорія розподілу кольорових типів за порами року. Найголовніше - це правильно визначити, до якого типу належить клієнт.
Весняний тип характерний ніжним, майже прозорим кольором обличчя зі світло-бежевим підшкірним тоном і персиковим рум'янцем без найменшого відтінку блакитного. Рекомендуються всі теплі тони «білявої» шкали — від світло-пшеничного до інтенсивного медового кольору або світлі пасма золотистих тонів. Весняному типові для акцентування ніжного кольору обличчя волосся краще освітляти, аніж робити його темним. Клієнтам такого типу не підходить вогненно-рудий колір. З рудих відтінків слід вибирати рудувато-білий або м'який золотистий. Невдалими будуть і темні коричневі кольори.
Осінній тип. Людей цього типу характеризує рівна шкіра кольором від слонової кістки до жовтуватого, частіше без рум'янцю,  їм особливо підійдуть усі руді та коричневі тони — до золотистого або мідного: золотисто-помаранчевий, тиціаново - рудий, каштановий і горіховий.
Найсвітлішим клієнтам не пасує білявий колір, який робить їх невиразними; не рекомендується також блакитнувато-фіолетовий колір рудих відтінків. Він надає обличчю айвово-жовтого кольору. Не варто кардинально змінювати колір волосся, краще віддати перевагу тонам, близьким до натуральних.
Зимовий тип. Людям цього типу притаманний молочний колір обличчя без рум'янцю або оливковий з блакитнуватим відтінком. Їм  найбільше личитимуть усі коричневі тони, які підкреслюють натуральний темний колір волосся. Тільки взимку ці люди можуть фарбувати волосся у синьо-чорний колір, що надасть їм вишуканості. У шкалі рудих відтінків їм пасують інтенсивні нюанси синьо-фіолетового. Слід відмовитись від освітлення волосся в усіх варіантах і від теплих коричневих тонів, особливо мідних.
Літній тип — це блондинки га брюнетки з попелястим відтінком волосся. Цим клієнтам особливо рекомендуються всі попелясті відтінки, світло- і темно-каштанові тони, а також сивина. Проте їм не можна змінювати колір волосся більш ніж на два тони, а також застосовувати будь-які золотисті, мідні та червонуваті відтінки.
Керуючись рекомендаціями по підбору зачіски, майстер-перукар може порадити клієнту деякі зміни відтінку або повну зміну кольору волосся. В наш час перукар  має опанувати багато сучасних методів фарбування – колорування, мелірування, відтінюючі фарбники, рослинні фарбники – завдяки чому можна підкреслити жіночність, доповнити образ або додати йому більш сучасного, креативного вигляду. Виконайте вправу
Законспектуйте тему. 

Немає коментарів:

Дописати коментар