понеділок, 16 березня 2020 р.

ТП211 (4м)Завдання моделювання

Завдання моделювання. Термін «моделювання» походить від слова «модель» (тобто «зразок») і означає процес створення моделей. Сьогодні поняття «моделювання» трактується ширше й означає не лише процес створення моделей, а й розробку на основі моделі різних її варіантів з використанням будь-яких характерних деталей, а також процес відтворення (реконструкції) моделі за фотографією та малюнком.
Моделювання вирішує цілий ряд завдань:
1.   Забезпечення потреб населення у різноманітних красивих зачісках, розробку нових форм зачісок, які відповідають формам трудової або іншим видам діяльності (спорт, відпочинок тощо);
2. Виховання і розвиток смаку на основі художньо оформлених зачісок;
3. Розвиток напрямів моди.
Володіння професійними знаннями та здатністю мислити худож­німи образами дозволяють модельєру створювати нові форми, шукати нові шляхи в перспективному моделюванні.
На основі образної уяви (тут використовується життєвий дос­від майстра) виникає фантазія як результат довільних комбінацій різних частин, якостей, властивостей раніше сприйнятих предметів. У майстра з'являється ідея внаслідок спостережень та оцінки реальної дійсності. Ця ідея, виходячи з особливостей мислення модельєра, його намагання узагальнювати, створює художній образ, спочатку ще досить розпливчастий. Залежно від того, для кого й для чого ви­конується робота, визначається й вибір інструментів і засобів, якими необхідно буде скористатись у процесі роботи. Після того, як буде створено технологічну послідовність виконання задуму, настає час його реалізації, тобто створення зачіски на моделі. Образ, що виник у свідомості, необхідно зафіксувати на папері — це дозволить доповнювати, уточнювати зачіску.
Остаточне завершення моделі зачіски відбувається лише в ро­боті з конкретною людиною. Створена зачіска викликає у глядача певні (заплановані майстром) емоції, асоціативні відчуття і в сукуп­ності із зовнішністю людини становить художній образ
Домашнє завдання: законспектувати тему.

Немає коментарів:

Дописати коментар