понеділок, 30 березня 2020 р.

ТП211(39-40) Складання технологічної карти фантазійної зачіски з використанням клеєної прикраси

  Розробка технологічної карти фантазійної зачіски з використанням клеєної прикраси
Виготовлення пастижних виробів - це тонка, ювелірна робота,яка потребує особливої уваги.
Різноманітні перуки, шиньйони, штучні коси, накладки, окремі пасма, локони, вії, брови застосовуються і сьогодні не тільки як експонати музеїв чи історичний матеріал для вивчення, не тільки на театральній та естрадній сценах, демонстраціях і конкурсах, не тільки під час рекламних кампаній, на манекенах, у вітринах магазинів, а й у повсякденному житті сучасної людини.
Прикраси, клеєні з волосся, пастижерні доповнення до зачісок забезпечують утілення найфантастичніших задумів модельєрів, досягнення несподіваних зорових ефектів, посилюють естетичність сприйняття зачісок як витворів мистецтва.
Зараз на конкурсних заходах можна побачити не тільки модні зачіски, а й величні та масштабні зачіски з пастижу. Вони можуть бути як доповнення до зачіски так і зачіска взагалі. За допомогою пастижерних прикрас можна приховати недоліки в зачісці та прикрасити її. З волосся можна зробити різноманітні квіточки, листочки, грона винограду, навіть створити цілу композицію.
При виконанні постижних виробів, особливо прикраси, постижер має мати добре розвинену уяву. Постижний виріб може надати зачісці довершеного вигляду. За допомогою сучасних косметичних препаратів постижерні вироби будуть виглядати доглянутими і виблискуватимуть на світлі. Їх можна фарбувати в різноманітні кольори; від природних до самих найекстримальніших відтінків.
Також вироби можливо доповнювати різними за розмірами прикрасами, шпильками,стразами. Найбільш популярним винаходом в пастижній справі на цей час стало нарощування волосся. Воно існує трохи більше ніж десять років,але не втрачає своєї популярності й на сьогоднішній день.
Також в сучасній моді постижерна справа є популярною і високо цінується. Щодня перукар не може обійтись без постижного виробу при виконанні зачіски, тому що за допомогою цих виробів можна збільшити об’єм, зробити довшим волосся, доповнити зачіску прикрасами з волоссям чи плетінням.
Постижерні вироби широко використовуються у вечірніх, конкурсних, весільних та фантазійних зачісках. З волосся можна зробити різноманітні квіточки, листочки, грона винограду, навіть створити цілу композицію. При виконанні постижних виробів, особливо прикраси, постижер має мати добре розвинену уяву. Постижерний виріб може надати зачісці довершеного вигляду.
Вивчивши досконало цей стиль, побачивши декілька зразків я уявила художні образ, а точніше потрібні деталі цього образу. Також я відновила в уяві раніше побачену зачіску в сучасному варіанті. Пофантазувавши я підібрала потрібний сюжет та реальні елементи, придумала декілька можливих варіантів. Внаслідок цього появився задум, потім ідея, а потім мотив.
Сьогодні перукар – це високоосвічена, творча, з художнім смаком людина.
Прогляньте презентацію зачісок з пастижерними виробами
Завдання 1розробити технологічну карту складної клеєної прикраси з волосся (натурального або штучного).
Подивіться відео репортаж зконкурсу фантазійних зачісок
також прогляньте рапортаж про найвищу зачіску
Завдання 2: розробити технологічну карту фантазійної зачіски з використанням клеєного пастижерного виробу.
Завдання можна виконати в електронному варіанті і роздрукувати на форматі А4, або зробити в робочих зошитах, Оформлюйте роботи будь ласка охано, пишіть розбірливо.

Немає коментарів:

Дописати коментар